Positivism till ett hållbart kretslopp.

Tycker du att det är svårt att göra bra val för klimatet när du står i mataffären? Det tycker vi också. Därför ägnar vi på Eat for Change mycket tid och energi åt att ta del av forskning och expertis på matområdet, något vi också vill dela med oss av till våra kunder och allmänheten. På så sätt ska du alltid känna dig trygg med att vår mat bidrar till ett hållbart klimat.

Vi kommer fortsätta följa och har ambitionen att leda den oerhört spännande resa som vår framtida mat står inför. Så förvänta er mer!

  1. Vi använder inga tillsatser eller halvfabrikat – allt är lagat med kärlek från grunden

  2. Vi lagar i huvudsak veganskt – oavsett kosthållning så mår både kropp och planet bra av att äta mer vegansk mat än vi gör idag

  3. Vi väljer i första hand ekologiska, i andra hand svenska och så ofta vi kan säsongsanpassade råvaror

  4. Vi minimerar svinn genom att skapa ett kretslopp där dagens överblivna mat kan bli ingrediens i efterföljande dags mat. Överblivet bröd kan bli krutonger eller malas till ströbröd. Visionen är nollsvinn.

  5. Vi vill lyfta den matkultur som finns representerad på orten